Over ons

Blijdorp010Empowered is een initiatief van Ariane Lelieveld in samenwerking met buurtbewoners uit Noord die aan willen sluiten. We zetten onze expertise in om Rotterdam Noord een klimaat neutrale toekomst te geven te beginnen bij de wijken Blijdorp – Bergpolder – Liskwartier! Met enige onregelmatigheid initiëren en organiseren we activiteiten die aanzetten tot een andere levensstijl die houdbaar is voor de toekomst van het leven en wonen binnen steden.

.

Ariane Lelieveld is adviseur zelfvoorzienende gezonde woningen en wijken

‘Het is mijn droom  om mijn woonwijk zelfvoorzienend te maken.  Op het gebied van het collectief inkopen van schone energie maar ook door samen energie op te wekken. Water hergebruiken en leren van de natuur en samen met bewoners milieu- en natuureducatie in de wijk te activeren.  Zorgen dat we niet meer consumeren door afval anders te beheren. En verder droom ik ervan om mijn eigen voedsel te verbouwen of dit samen te doen met buurtgenoten en boeren uit de directe omgeving.

Rotterdam heeft grote ambities voor een schone en prettige toekomst maar zonder de bewoners zal het niet lukken. Daarnaast vind ik kinderen een belangrijke doelgroep om actief aan te spreken. Mijn kinderen gun ik een fijne gezonde toekomst, hieraan wil ik een actieve bijdrage leveren want dat deze toekomst radicaal anders zal zijn is mij wel duidelijk.

Met gezamenlijke actie vergroten we de kans op slagen. Daarom zoek ik actieve medestanders die nu en in de toekomst met plezier willen wonen en leven en dit ook hun kinderen gunnen.

.Zij worden gesteund door sociaal kapitaal uit de wijk :

Jan Rijndorp is personeelsfunctionaris Voedselbank Rotterdam 

sociaal kapitaal

‘Blijdorp010empowered geeft mij de kracht en de energie om met elkaar voor een fijne wijk zorg te dragen. Door het delen van kennis en samenwerking kunnen wij samen steeds beter zelfvoorzienend worden. Zo lijkt het mij geweldig als er zonnepanelen op daken komen, zonder dat er allerlei welstandscommissies daar iets van moeten vinden.

Het roer moet radicaal om willen we onze kinderen ( en mogelijk kleinkinderen) nog laten genieten van de luxe welke de aarde ons geeft’.

Naast bewoners zoeken wij ook enthousiaste partijen uit het bedrijfsleven die dit project een warm hart toedragen.
Samen met lokale bewoners en bedrijven moet Blijdorp010Empowered een succes worden.
Zekers! Online communicatie hielp ons bij het opzetten van deze website en zorgde voor de teksten.
.
.Dit initiatief wordt gesteund door :