Energie

Ambitie. In 2020 hebben de Blijdorpers hun eigen buurt energiebedrijf. Ze hebben geen last van de alsmaar stijgende energieprijs want zij produceren hun energie gewoon zelf. Sterker, ze verdienen aan hun zelf opgewekte stroom. Wie had dat ooit gedacht.

Voordelen. Wij hebben schone en betaalbare energie. En we vinden we het ook helemaal niet erg om te verdienen aan onze eigen energie want dit investeren we gewoon weer in onze eigen wijk.

Waarmaken. We stellen een enthousiaste ploeg mensen samen. Mensen met kennis van duurzame energie en betrokken bewoners. Zij gaan aan de slag om de plannen voor een de eigen buurt energie uit te werken. Denk aan zonne-energie, windenergie en bio-massa en uit andere nieuwe duurzame bronnen. Maar ook het collectief inkopen van energie wat we zelf niet kunnen opwekken behoort tot de plannen. Een gezonde energie mix.

Meedoen. Heb je kennis, ideeën, energie? Er hebben zich inmiddels al zo’n 40 bewoners verenigd om gezamenlijk in te zetten aan het minder nodig hebben van energie (besparen), het opwekken van eigen energie en het gezamenlijk investeren in energie opwekken. Hiervoor verwijzen we je graag door naar vereniging Blijstroom . Er worden geregeld ledenbijeenkomsten georganiseerd. Hou hiervoor de agenda op de site in de gaten of laat middels een mail naar info@blijstroom.nl weten dat je geïnteresseerd bent.

Hier doen we het al. Het eerste zonnedak in onze wijk Blijdorp / Bergpolder is in 2017 geopend. Het dak van de gymzaal Noorderhavenkade is vol gelegd met circa 190 zonnepanelen die verdeeld worden in zonne paneeldelen. Bewoners hebben mee geïnvesteerd en wonen binnen de postcoderoos (3011, 3013, 3031, 3032, 3033, 3035, 3037, 3038 of 3039).

In september 2018 opende we ons tweede dak in het Liskwartier.

Hopelijk dit jaar openen we een derde dak de Batavier in het Oude Westen en komen er nog veel meer.

Interesse kijk op paneeldelen.  Woon je in een ander deel van Rotterdam? De komende jaren gaat Blijstroom in zo veel mogelijk Rotterdamse wijken zonnedaken realiseren.

Onderstaand filmpje werd in oktober 2012 gemaakt. Dat was voor veel mensen vroeg om te snappen wat er aan de hand is in de energiemarkt. Inmiddels wordt het steeds meer ‘mainstream’.

Een ander goed voorbeeld: kijk ook naar het filmpje van de energiefabriek aa en maas