Grondstoffen

Ambitie. In 2020 is het motto ‘Afval bestaat niet’ werkelijkheid. Afval is grondstof. Afval levert ons geld op in plaats van een afvalstoffenheffing. Dat scheelt een boel in de portemonnee en is ook nog eens goed voor het milieu.

Voordelen

  • We geven onbruikbare goederen en materialen terug aan de fabrikant en die neemt ze weer op in het productieproces.
  • Minder afvalstoffen geeft minder heffingen en een beter milieu.
  • Door organische reststoffen zoals groente-, fruit- en tuinafval, kortweg gft, te composteren verrijken we onze grond.
  • Naast het composteren gebruiken we gft voor het opwekken van groene stroom.

Waarmaken. Dit doen we met z’n allen. We consumeren minder en besparen zo grondstoffen en het milieu. Een enthousiaste groep mensen gaat aan het werk om de wijkbewoners te helpen met consuminderen.

Meedoen. Lijkt het je wat en wil je meedenken ? In september gaan we van start met het Repair Cafe Rotterdam Noord.  Onder het motto ‘weggooien ?, mooi niet !’ gaan we aan de slag.

Om Repair Café Rotterdam Noord te organiseren zijn wij op zoek naar met name techneuten, in handkracht.  Maar ook denkkracht, organisatie kracht en sponsors in de vorm van materialen, euro’s en gereedschap zijn van harte welkom.

Ben je geïnteresseerd maar is Rotterdam Noord net iets te ver weg voor je. Zoek je een repair cafe dichter bij huis en wil je weten waar andere repair cafe’s zijn in Rotterdam, kijk dan op Repair Café Rotterdam.      Repair cafe Rotterdam Noord   is ook op facebook !

Hier doen ze het al.  Dat afval ook de grondstof kan zijn en vol zit met nieuwe creatieve en muzikale energie laat Landfill Harmonic zien, een opvallend orkest uit Paraguay :