Klimaatdoelen

Klimaatdoelen wat moet je er mee als burger ? 

Klimaatdoelen wat moeten wij ermee als burgers vraag je je vast af. De wereldtop bedenkt ze  deze prachtige klimaatdoelen maar wat houdt dit nu concreet in voor ons de ‘gewone’ burger. Hoe kunnen we deze wereld doelen lokaal vertalen ?

Daar gaat dit blog over. Om de ‘gewone’ burger met een koopappartement inzicht te geven waarom deze klimaatdoelen zijn bedacht. Wat het ons zal brengen maar vooral ook hoe we deze doelen kunnen bereiken, welke stappen we daarvoor moeten nemen.

Welke doelen moeten we dan behalen ?

Binnen onze huidige woon- en leefstijl zullen deze doelen niet behaalt worden. Gezamenlijke afspraak is dat wij in het jaar 2020  20% minder CO2 uitstoot hebben ten opzichte van wat wij nu met zijn allen produceren.

Primair gaan de klimaatdoelen over de wereldwijde zorg van het opraken van onze grondstoffen die ons van energie voorzien en de daarbij steeds zichtbaar wordende  klimaatveranderingen. In de tweede plaats gaan deze doelen over het voorkomen en verminderen van de schade en vervuiling die wij met zijn alle aanrichten door ons consumptie gedrag.

Het opraken van de grondstoffen voor energie en dan ?

Energie wordt ondermeer opgewekt uit olie en aardgas. Dit zijn eindige grondstoffen en momenteel is men er steeds meer en meer van overtuigd dat deze grondstoffen opraken. Wanneer weet niemand precies, er gaan verhalen de ronde dat in 2050 het einde inzicht is. Omdat het zo onduidelijk is wil men nu maatregelen nemen om de generaties na ons ook nog te laten genieten van de luxe van grondstoffen maar ook van de mooie natuur die onze aarde ons geeft.  http://www.energieoverheid.nl/tag/klimaatdoelen/

En al dat gedoe over energielabels

Als je dit zo leest ga je ook begrijpen waarom de energielabels bedacht zijn. Dat zijn maatregelen die de overheid bedenkt om burgers dwingend de stap voorwaarts te laten maken. Als alle woningen en andere gebouwen binnen Nederland van een energielabel worden voorzien krijgen we goed inzicht over hoeveel energie wij met zijn alle verbruiken. Hiermee kan dus precies worden gemeten of we met zijn allen ook werkelijk die stap voorwaarts aan het maken zijn om het afgesproken doel in 2020 te bereiken.  Om deze doelen te bereiken hebben we daarom iedereen nodig om mee te doen juist ook de eigenaren van een woning of appartement.